SAFF

Čudan neki dan: Svi se bave Bosnom i Hercegovinom samo su Bošnjaci isključeni iz svega

Facebook
Twitter
WhatsApp

Rijetko kada se toliko stvari dogodilo u jednom danu kao danas. Vidjeli smo kako se u Beogradu druže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i lider HDZ-a BiH Dragan Čović, u Zagrebu je večeras okončan sastanak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i Milorada Dodika, a ranije tokom dana predstavnik SAD-a za izmjene Izbornog zakona Matthew Palmer je započeo misiju u Zagrebu u kojoj nastoji osigurati podršku za izbornu reformu u BiH.

Toliko je danas bilo važnih događaja za Bosnu i Hercegovinu, ali ni u jednom od njih nije bilo Bošnjaka, odnosno Bošnjaci su iz svih spomenutih razgovora i pregovora isključeni, kao da ne postoje.

Istovrmeneo, Bošnjaci nemaju pojma šta je radio Dragan Čović u Beogradu, tj. šta je to on dogovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Također, još manje imaju pojma šta se desilo na sastanku između predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i Milorada Ddodika.

A šta reći tek o potezima međunarodne zajednicu, e o tome mi Bošnjaci nemamo apsolutno nikakvog pojma.

Dok se svi okupljaju oko naše zemlje i našeg naroda, dok kuju svoje planove za nas, mi Bošnjaci se ponašamo kao da se ništa ne dešava. Umjesto da se ujedine sve snage i prevaziđu razlike, kod nas je sve po starom.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA