Dačić: Umjesto da kažemo da su Srbi u BiH žrtve muslimanskog nacionalizma i vjerskog fanatizma…

544

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je sinoć u intervjuu za srbijansku televiziju Happy pokazao svu mržnju prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima. On je prvo osudio bošnjačke lidere za upućene poruk epodrške Azerbejdžanu, a onda je govorio o džamijama i džamahiriji.

Dačić je sinoć upitao i “da li Evropa i SAD misle da će Srbija da dozvoli da bude džamahirija” na Balkanu i ocijenio kao “istorijski” dogovor Srba i Hrvata u BiH.

On je kazao i da Srbi ne znaju da predstave sebe kao žrtve.

-Umjesto da mi kažemo da su Srbi u BiH žrtve muslimanskog nacionalizma i vjerskog fanatizma, ispada da smo mi glavni problem za BiH, izjavio je Dačić.

Dačić je rekao da je burno reagovao i kada je austrijski kancelar Sebastian Kurz bio u Beogradu i da se zbog toga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “malo naljutio” na njega.

-Rekao sam mu: ‘Kako vas nije sramota, zabranjuješ džamije u Beču, a hoćeš ih ovdje kod nas. On se zalaže za članstvo Kosova u Intrepolu i došao je tu, bio sam veoma nervozan, šta da radim, rekao je šef srpske diplomatije na televiziji Happy.