Damir Mašić: Tajna istinske ljubavi

341

Mladi bihaćki pisac i pjesnik Damir Mašić izdaje svoju drugu knjigu pjesama. Ovaj put radi se o knjizi islamskih pjesama. Damir je prošle godine izdao svoju prvu knjigu pjesama pod nazivom “Soldat ljubavi”, koja je doživjela veliki uspijeh. Knjigu “Soldat ljubavi” je dobio na poklon i tadašnji hrvatski predsjednik Ivo Josipović, koji je pružio Damiru riječi podrške u budućem radu.
Njegova druga knjiga koja nosi naziv “Tajna istinske ljubavi”  biće promovirana krajem maja u džematu Bošnjaka Štajerske,Graz. “Odlučio sam da van granica Bosne i Hercegovine održim promociju, u ovom slučaju u Grazu, kako bih barem malo pomogao očuvanju kulture i tradicije Bošnjaka u dijaspori. To svakako ne znači da neću održati i ovdje jednu promociju u Bihaću”, kaže za Saff Damir Mašić.
U Damirovoj novoj knjizi, odnosno pjesmama dosta se govori o vrijednosti istinske ljubavi prema: djeci, majci, roditeljima,
prijateljima,islamu općenito itd…
Mladi pjesnik je odlučio da dio novca od prodaje knjige pokloni u humanitarne svrhe, u centar za nezbrinutu djecu Duga u Kulen Vakufu.
” Pozivam sve one koji imaju mogućnost da budu u Grazu krajem maja u džematu Bošnjaka Štajerske, kako bi prisustovali promociji moje knjige. O tačnom datumu promocije bićete blagovremeno obaviješteni na mojoj fan stranici Damir Mašić-Pjesnik ili na mom profilu na facebooku”.

Damir Mašić je rodom iz Bosanskog Petrovca, a nastanjen je u Bihaću, samohrani je otac jednog djetata. Pisanjem se počeo baviti još u osnovnoj školi. Prve pjeseme objavio je prije dvije godine na facebooku, što je rezultiralo velikom pordškom čitaoca i sve je to pomoglo Damiru da izda prvu, a potom sad i drugu knjigu pjesama.

11173505_10153226404565902_1582906358_n
U nastavku možete pročitati još jednu od Damirovih pjesma koje će se naći
u knjizi Tajna istinske ljubavi.

Zatvori svoje oči

Zatvori svoje oči, duboko udahni,
bez kišobrana na kiši ostani.
Osjetićeš na licu kapi sitne,
tako su lagane, ni malo štetne.
One klize dole, na zemlju padaju,
odakle su došle one se vraćaju.
Stani, osjeti vjetar u kosi,
vjetar silni što oblake nosi.
Osjetićeš, kako te miluje,
nježno po licu dodiruje.
Osjeti, prepusti se osjećaju,
shvatićeš da oni Gospodara imaju.
Da ništa nije slučajno nastalo,
da bi bez Njega ovo sve nestalo.
Sve je to milost, milost Božija,
što sumnje u njega razbija.
Tvoja osjetila, djelo su njegovo,
sve si dobio gotovo.
Pa kako onda da njega negiraš,
u srcu vrata za vjeru zatvraš?
Odgovori, odgovori nam sad,
kako da porekneš ovaj divan sklad?
Nedaj da ti se srce zapečeti,
popusti sebi i milost osjeti.