SAFF

Defile za neustavni Dan RS će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu

Facebook
Twitter
WhatsApp

Dio Centralne proslave neustavnog Dana RS-a, koji se obilježava 9. januara, ove godine bit će obilježen i u Istočnom Sarajevu.

Kako je za portal “Avaza” izjavio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić dio proslave koji se odnosi na organizaciju defilea bit će u Istočnom Sarajevu, odnosno u Općini Istočno Novo Sarajevo.

– Defile 9. januara ujutro će biti u Istočnom Sarajevu i koncert policijskog orkestra uvečer na Trgu RS, a Akademija će biti u Banjoj Luci, 8.01. navečer – rekao je Ćosić.

Dodik na kongresu SPS-a: Republika Srpska je država srpskog naroda u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da dolazi vrijeme nacionalnog i političkog okupljanja Srba u kojem će morati dati jedinstvene odgovore i podići svoju integraciju na viši vrijednosni nivo, te da je osnovna politika Republike Srpske što veće povezivanje sa Srbijom.

– Dolazi vrijeme u kojem ćemo se baviti problemima, a ne nama samima, dati jedinstven nacionalni narodni odgovor na izazove koje Srbi kao narod imaju, bez obzira na kojim prostorima bili – rekao je Dodik, koji se kao gost obratio u Beogradu na kongresu Socijalističke partije Srbije čiij je lider Ivica Dačić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA