četvrtak, 24. novembar 2022 / 30. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Dodik: Radićemo na što većoj integraciji Republike Srpske i Srbije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekoa je da su razgovarli o mnogim projektima i situaciji u BiH te da su dogovorili sjednicu dvije Vlade u Banjaluci. On je najavio da će se raditi na jačoj integraciji RS-a i Srbije u narednom periodu.

Zahvalio je Vučiću što on i Cvijanovićeva imaju prvi sastanak nakon izbora upravo s njim. Dodik je rekao da je upoznao Vučića da osjeća da međunarodni faktor dodatno pritiska i Srbiju i i Republiku Srpsku rješenjima koji oni želu da nametnu.

“Već smo se dogovorili da se nakon fromiranja Vlade Srpske održe zajedničke sjednice Vlada Srpske i Srbije u Banjaluci i tamo ćemo imati operalizaciju svih dogovora koje smo imali. Opredjeljenej koje smo ovdje čuli je da se nastavi sardanja na projektima, izajvio je Dodik.

“Ono što ćemo činiti dalje jeste da ćemo raditi na što većoj vrijedonosnoj integraciji Republike Srpske i Srbije, kroz obrazovanje, kulturu. Iduće godine formalizujemo oblik specijanlih veza, radimo ono što jedan narod treba da čini i radi, da se integrišemo u našim vrijednostima”, izjavio je Dodik.
On je naglasio da u BiH postoji pat pozicija koja je veoma teško rješiva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA