Donacija stana za jetimsku porodicu Džananović iz Sanskog Mosta

213

Udruženje „Izvor dobročinstva“ realizovalo je jedan posebno drag i bitan projekat. Riječ je o donaciji stana za jetimsku porodicu Džananović iz Sanskog Mosta.
U nekoliko navrata, na molbu majke Zarke, Udruženje je posjetilo porodicu Džananović i uvjerilo se da žive u veoma teškim uslovima. Naime, krov kuće je bio poprilično dotrajao, te je kiša u kući bila svakodnevnica Džananovića. Pored toga, podova u kući nije bilo, a od hladnoće betona ih je štitio samo etison. Cjelokupna situacija je bila takva, da dječija želja malog Benjamina nije bila neka igračka ili nešto svojstveno njegovom uzrastu nego upravo popravak krova i poda.

Od prve posjete se intezivno radilo na pronalaženju donatora i rješavanju problema, tako da se obnovi i adaptira postojeći objekat što je bila želja majke Zarke. Akcija je pokrenuta 27. ramazana, kojoj se odazvao velik broj naših sugrađana.

S obzirom na okolnosti i tok akcije, te svesrdnu pomoć organizacije Ihja el Turas el Islami i prijateljskog naroda Kuvajta, stekli su se uslovi za kupovinu novog stambenog prostora malom Benjaminu i njegovoj majci.

Hvala Allahu, vrlo brzo je pronađen i stan te je vlasnik stana dao dodatne pogodnosti kako bi se uspješno realizovala kupovina.
Konačno, u petak 24. jula desila se zvanična kupovina stana i predaje u vlasništvo Benjamina Džananovića. Majka Zarka i Benjamin su bili veoma iznenađeni, te su se emocije probudile kod svih prisutnih.