četvrtak, 24. novembar 2022 / 30. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Eden Hazard poručio Nijemcima: “Ovdje smo da igramo fudbal, a ne da šaljemo političke poruke”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Njemački nogometaši stavili su ruke na usta tokom zajedničkog fotografiranja uoči utakmice protiv Japana. Tako su odgovorili na Fifine prijetnje sankcijama zbog kojih su odustali od nošenja kapetanske trake duginih boja s porukom ‘OneLove’ u znak podrške promicanju i zaštiti prava homoseksualne zajednice.

Nijemci su na taj način poslali poruku kao da im je zabranjeno govoriti te iznositi svoje mišljenje u zemlji koja je domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.
FIFA je zabranila i upotrebu “One Love” kapitenske trake koju je trebao nositi i kapiten reprezentacije Belgije, Eden Hazard, ali to nije bio slučaj.
“Neugodno mi je o tome pričati. Ja sam ovdje da igram fudbal i pomalo su nam uveli zabrane. Nisam želio da započnem meč sa žutim kartonom, to bi bilo iritantno za nastavak takmičenja.
Upravo je Hazard nakon minimalne pobjede svoje reprezentacije nad Kanadom na neki način poslao otrovnu strijelicu Nijemcima koji su začepili vlastita usta.
“Da, ali su na kraju izgubili. Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo fudbal, a ne da šaljemo političke poruke.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA