SAFF

Edinu iz Zavidovića lopovi pokrali malinjak: Kada sam vidio prizor u malinjaku sjeo sam i zaplakao

Facebook
Twitter
WhatsApp

Edin Jarčević, bivši uposlenik Krivaje iz Zavidovića, pretrpio je materijalnu štetu, kada su u noći sa utorka na srijedu nepoznati počinioci pokrali njegov malinjak.

Edin je oženjen i otac dvoje djece, morao se okrenuti poljoprivredi jer je mjesecima bez posla, a zarada od malina bila je jedini prihod njemu i porodici.

Iako je vrijedno radio i pripremao maline, kako bi što više zaradio, kada je došao jutros u malinjak, zatekao je prizor koji ga je šokirao.

– Sinoć sam dolazio oko pola devet, pustio sam vodu i malo obišao maline da vidim otprilike stanje koliko ću imat malina, da pripremim gajbe i berače. Jutros oko pola 5 sam bio na njivi. Prvo je žena primjetila da je to obrano, a nakon što sam vidio koliko je obrano, šokirao sam se. Vjeruj mi, sjeo sam i plakao, izuzetno mi je teško bilo – priča nam ogorčeni Edin.

Prema njegovim riječima, ukradeno je blizu 150 kg malina, te dodaje da je šteta mogla biti i veća da nije tako rano stigao u malinjak.

– Po mojoj procjeni ukradeno je blizu 150 kg malina. Zarada od malina su mi trenutno jedina primanja od toga smo živjeli. Sama otkupna cijena maline me je razočarala, a ovo što su mi uradili, dodatno me je šokiralo. Siguran sam da je mogla biti i veća šteta, da se ja nisam pojavio tako rano u malinama, jer su me vjerovatno čuli kad sam dolazio, pa su na vrijeme pobjegli – ističe Edin.

Uprkos svemu, Edin i njegova supruga neće odustati od borbe, nastavit će i dalje rad u svom malinjaku.

– Uložio sam mnogo truda, novca i vremena kako bih pošteno zaradio, ali eto neko dođe i preko noći pokuša da ukrade vaš trud. Bez obzira na sve što se desilo, ne predajem se, i dalje ću nastaviti raditi oko njih, Bože moj, dalje se mora – dodaje za kraj naš sagovornik.

Službenici Policijske uprave Zavidovići danas su izašli na teren te napravili službenu zabilješku o počinjenoj krađi.

Zdici.info

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA