SAFF

Efendić: Zahvaljujući “Trojki”, Dodik uspio da dobije 300 miliona maraka više

Facebook
Twitter
WhatsApp

Semir Efendić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik sarajevske opštine Novi grad, u programu N1 iznio je optužbe na račun stranaka “Trojke” kazavši kako su omogućile svome partneru Miloradu Dodiku i SNSD-u da od PDV-a dobije 300 miliona maraka više nego što pripada entitetu Republika Srpska.

“To su ozbiljni novci i znamo koliko je Dodik bio očajan, na svim stranama je pokušavo doći do novca. I našao ga je ovdje u državi koju pokušava na sve načine uništiti. Ipak je zahvaljujući ‘Trojki’ uspio da dobije 300 miliona maraka više”, kazao je Efendić za “Dan uživo”.

Jesu li to oni odlučili ili HDZ?

Nije HDZ mogao dići njihove ruke. U septembru prošle godine sazvana je jedina sjednica Vijeća Uprave za indirektno oporezivanje, tada je za treći kvartal RS-u dodijeljeno 100 miliona maraka više i nikada nakon toga to Vijeće više nije sazvano. To je do danas 300 miliona KM više koje su otišle prema budžetu RS-a iz prihoda od PDV-a. To su ozbiljni novci i znamo koliko je Dodik bio očajan, na svim stranama je pokušavo doći do novca. I našao ga je ovdje u državi koju pokušava na sve načine uništiti. Ipak je zahvaljujući “Trojki” uspio da dobije 300 miliona maraka više, nego što pripada RS-u, za tri kvartala.

N1

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA