SAFF

Egipatski i sirijski predsjednici razgovarali o situaciji u Gazi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Egipatski predsjednik Abdel Fattah El-Sisi i njegov sirijski kolega Bashar al-Assad razgovarali su u subotu o ratu u Gazi koji traje oko devet mjeseci i “opasnostima” koje predstavlja eskalacija sukoba u regionu.

Egipatsko predsjedništvo je objavilo da je Sisi primio telefonski poziv od Bashara al-Assada i da su dvojica lidera “razmijenila mišljenja o opasnostima eskalacije u regionu i naglasila vitalnu neophodnost da se spriječi širenje zone sukoba i da se očuva regionalna sigurnost i stabilnost.”

Ponovili su “svoje apsolutno odbijanje pokušaja likvidacije palestinskog pitanja ili raseljavanja Palestinaca”.

“Sisi je rekao da je Egipat posvećen kontinuiranim naporima da se postigne prekid vatre u Gazi i osigura održiva isporuka humanitarne pomoći u dovoljnim količinama da zadovolji potrebe palestinske braće, istovremeno nastavljajući svoje napore ka jačanju rješenja o dvije države i uspostavljanju nezavisne palestinske države”, navodi se.

Ova dva zločinca ubili su duplo više muslimana nego Izrael. Oni su pobili najmanje 100 hiljada muslimana, šteta koju su napravili islamu i muslimanima je nemjerljiva. Asad i Sisi mogu samo planirati kako da pobiju još više muslimana, njihova briga o Gazi je samo na štetu Palestinaca

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA