FK Tuzla City dobio dozvolu: Cvijet Srebrenice ostaje na grbu novog premijerligaša

892

FK Tuzla City danas je u klupskim prostorijama sa Udruženjem “Gračaničko keranje” potpisao sporazum o ustupanju cvijeta Sjećanje, poznatijeg kao Cvijet Srebrenice.

Na novom grbu novog premijerligaša nalazi se Cvijet Srebrenice, koji asocira na zločin koji se dogodio u Srebrenici 1995. godine i koji nosi poruku sjećanja i mira, da se više nikada i nikome ne ponovo takvo zlo.

– Autor ovog cvijeta je Udruženje “Gračaničko keranje” koje je na ovaj način ustupilo na korištenje cvijeta Sjećanje na našem grbu bez naknade – saopćeno je iz FK Tuzla City.

Sporazum je ispred Tuzla Cityja potpisao Mirsad Suljić, te Azemina Ahmetbegović, koja je predstavljala Udruženja “Gračaničko keranje”.

– Želim se zahvaliti Tuzla Cityju. Ovo je pokazatelj kako se poštuju drugi, kako poštujemo sami sebe jer želimo da poštujemo put istine i sjećanja onako kako treba. Ponosni smo na ovu saradnju jer ovim putem njegova simbolika i sjećanje će biti prikazani na pravi način. Ovo je način da se pronesu poruke mira i da se nikada ne zaboravi. Nama je trebala jedna ovakva snaga i energija da sportski iznesemo ovaj cvijet na pravi put, a sigurno saradnja sa Tuzla Cityjem to jeste. Nevine žrtve nikada neće biti zaboravljene, čak i kada nas više ne bude. On će ostati kao sjećanje na vrijeme koje nikada neće biti zaboravljeno – rekla je Ahmetbegović.

Izvor: Faktor