subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Sveopći rat protiv islama i muslimana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
abdussamed

Moramo konačno shvatiti i u praktičnom životu primjeniti znakovitu kur'ansku poruku: ”Ne tugujte i ne žalostite se, vi ćete biti gornji, ako budete vjernici.” Ako se istinski ne vratimo vjeri i ne poslušamo ovu božansku poruku, onda ćemo stalno biti otvorena meta i u tom slučaju bi 21. vijek zaista mogao biti vijek velikog stradanja muslimana. Vrijeme je za pobjede, patnji je bilo i previše

Piše: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Najnovijom agresijom terorističke države Izrael na pojas Gaze i neselektivno ubijanje civila, ponajviše žena i djece (kako to cionistički okupator radi od pamtivjeka), otvoreno je novo-staro ratno žarište u muslimanskom svijetu. I, ako je suditi po ovih prvih dvanaest godina novog milenija, onda bi čitavo 21. stoljeće moglo proteći u znaku ratova protiv muslimanskih država i muslimana.

Danas u ostatku svijeta nema ratova, osim pokoji sporadični plemenski sukob u Africi i Aziji, koji se mirne duše mogu smatrati incidentima i izuzecima koji zapravo potvrđuju spomenuto pravilo, dok se pravi, rušilački i krvavi ratovi vode samo u muslimanskim zemljama i protiv islama i muslimana. Dakle, islamski svijet je u fokusu svih proteklih godina 21. stoljeća, ali samo kao prva vatrena linija, kao ratna zona u kojoj zvuci topova, haubica, borbnih aviona,  miris krvi i zgarišta, jauci i plač ranjenih civila, djece, žena, staraca, suze ožalošćenih majki, supruga, kćeri i sestara, zbog mučki ubijene nejači, sinova, očeva, muževa i kolone prestravljenih i poniženih prognanika, ne prestaju.

Sveopći rat protiv islama i muslimana

U spomenutih prvih dvanaest godina tekućeg vijeka muslimani i islam napadnuti su sa svih strana i iz svih raspoloživih oružja i oruđa. Žrtve su ogromne. Iako nema preciznih podataka o broju ubijenih i ranjenih muslimana, nema sumnje da je u prvih dvanaest godina ovog vijeka ubijeno više od milion muslimana. Trenutno je u muslimanskom svijetu aktivno više ratnih ”vulkana” i oružanih sukoba.  U samoj Africi je aktivno više velikih oružanih sukoba,  u Alžiru, Libiji, Maliu, Sudanu, Nigeriji i Somaliji. U ovim oružanim sukobima svake godine strada enormno veliki broj muslimana. Naravno, u spomenute oružane sukobe uključene su i zapadne zemlje, prije svih Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija. Na drugoj strani, na Bliskom istoku i u Aziji, u više muslimanskih zemalja traju dugogodišnji ratovi. U Palestini, Siriji, Iraku, Afganistanu, Pakistanu i Jemenu svakodnevno gine stotine muslimana.

Posebno se u teškom i nezavidnom položaju nalaze mali muslimanski narodi i zajednice kao što su Rohingia muslimani u Miyanmaru, zatim muslimani Kavkaza i

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA