Izetbegović: Tužit ćemo sve TV kuće, portale i novinare koji su mahali anonimnim pismom

302

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, na pres-konferenciji ove institucije, najavila je da će KCUS tužiti sve TV kuće, portale i novinare koji su mahali anonimnim pismom.

Sastanak s Vranićem i Fortom je bio začuđujući, kazala je na početku svog obraćanja Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na današnjem obraćanju medijima.
Izetbegović je kazala da bi joj bilo drago da je sastanak snimljen ili da je neko od novinara bio na sastanku.

“Odlučila sam da odem na taj sastanak, jer sam legalista, mada mislim da bi bilo mnogo bolje da je ministar prihvatio naš poziv i došao u Klinički centar da se uvjeri u stanje. Dobila sam poziv jutros u 8.10 sati i ja sam to uradila. Ne mogu reći kakav je sastanak, čudesan je uvijek sastanak s Vranićem”, rekla je ona.

Dodala je da ih je ministar Vranić pozvao zbog dva pisma koja su se pojavila u javnosti i da je javnost uznemirena.

“Rekao je: ‘To nije tako bitno, ali bitno je, možda vi ne mislite da je to bitno.’ Tako je počeo taj sastanak i žao mi je što se ti sastanci sa ministrom Vranićem ne snimaju. Počeli smo govoriti o pismima koja su plasirana u javnost putem nekih portala i medija. Rekla sam da je pismo predmetom policijske istrage, tužbe smo uputili i tražit ćemo ko je napisao to pismo. To pismo nije upućeno direktorici, pismo je anonimno i nije relevantno”, kazala je Izetbegović i dodala da je pismo potpuno smiješno, da nema potpisnike.

“Mi ćemo tužiti sve portale, novinare i televizije koje su mahale tim pismom”, istaknula je ona i dodala da je Edin Forto, premijer KS, rekao: “Uredu, profesorice. To pismo ne postoji i izmišljeno je.”

Izetbegovićeva je dodala da je rekla kako je to, naravno, laž i da će biti predmet policijske istrage.