SAFF

Još jedna pobjeda Mehdina Jakubovića: “Ovo je četvrta presuda u moju korist”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Mehdin Jakubović iz Srebrenice, major Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kojeg su mediji lažno optužili “da je glavni organizator navodnog pokušaja atentata na Aleksandra Vučića 11. jula 2015. godine u Potočarima kod Srebrenice”, dobio je još jedan sudski spor zbog klevete, ovaj put protiv portala Banjaluka.net.

Nakon što je na sudu u Bijeljini dobio presude protiv Novinske agencije SRNA, Srđana Perišića i protiv Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), Mehdin je prije nekoliko dana na Osnovnom sudu u Banjoj Luci dobio presudu protiv portala Banjaluka.net koji je u u vlasništvu firme „Grape d.o.o. Banja Luka“. Ovaj portal je prvostepenom presudom proglašen KRIVIM za povredu ČASTI i UGLEDA Mehdina Jakubovića.

Jakubović je na društvenim mrežama objavio fotografije presuda te napisao:

Ključnu prvostepenu PRESUDU dobio sam protiv portala Banjaluka.net u vlasništvu firme „Grape d.o.o. Banja Luka“ koji su glavni uzrok širenja gnusne laži o mojoj ličnosti od 25. septembra 2020. godine, a što su pronijeli brojni mediji u BiH, regionu i svijetu.
Ovo je četvrta prvostepena presuda u moju korist. Vjerujem u pravosnažnost ovih presuda u skorije vrijeme ako Bog da!

Do sada sam dobio tri prvostepene presude i to protiv:
– Srđana Perišića, fizičko lice koje je pronosilo gnusne laži na Happy TV u Srbiji,
-Srne/ Novinske agencije Republike Srpske i
– RTRS/Radiotelevizije Republike Srpske, a ovo je četvrta presuda u moju korist.
Dvije tužbe sam povukao zbog nedostatka sredstava za pravnu borbu a više nema ni svrhe jer je provostepenim presudama razotkrivena laž iako bih, da imam mogućnosti, pravno gonio sve one koji su doslovno bez rezerve pronosili lažnu vijest od glavnog uzroka Banjaluka.net.

I JEDNO ZNAM, JA SAM TU I NE KRIJEM SE DOK SE NALOGODAVCI TEKSTA KRIJU U MIŠIJOJ RUPI I GLAVE NE SMIJU POMOLITI. A portal Banjaluka.net ne smije da otkrije tu paraobavještajnu službu koja im je dala podatke jer legalne obavještajne službe nisu potvrdile istinitost njihovih navoda.
“Ako još ima pravde, tada se nemam čega bojati. Ako je nema, znači da se boje oni koji hoće moju glavu. Ja, dakle, nemam zbog čega bježati.”, poručio je na kraju Mehdin Jakubović.

Srebreničanin Jakubović bio je pripadnik AR BiH od početka do kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu. (Nosilac ratnog priznanja „Srebrni štit“.)

Nakon rata završio je fakultet Odbrane i Sigurnosti na FPN u Sarajevu i stekao zvanje profesor Odbrane i sigurnosti. Na istom fakultetu je završio master studij i stekao zvanje magistara politologije usmjerenje Evropske integracije.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA