subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Kako su Dodik i Čović preko noći postali poželjni međunarodnoj zajednici?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednik SNSD-a i Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kako je danas tema bila postizborna situacija u BiH te kako će HDZ BiH i SNSD nastaviti koordinirati svoje politike.

– Imamo veoma jasne dokaze uspješne suradnje u prošlosti te ćemo u tome smjeru i nastaviti, koordinirati ćemo naše politike i aktivnosti u tom pogledu i na neki način HDZ i SNSD, koji su ranije obilježeni kao problem od međunarodne zajednice, sada se javljaju kao rješenje mogućeg brzog uspostavljanja vlasti nakon izbore – rekao je Dodik, dodavši kako primjer suradnje ove dvije stranke može poslužiti i ostalima.

– Imamo mi i razlika u pogledima na neke politike, kao što je to NATO, ali mi na tim razlikama ne inzistiramo i ovdje smo da rješavamo druga pitanja, teška pitanja, koja su važna jednima i drugima i mislim da ćemo tako i nastaviti – ustvrdio je predsjednik SNSD-a.

– U posljednjih desetak godina mi s HDZ-om nismo imali nijedan politički konflikt. Ako mi možemo tako, zašto ne bi mogli i Bošnjaci? Nemojte nam nametati rješenja, blokirati plinovod, blokirati aerodrom Trebinje – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA