SAFF

KC ‘Kralj Fahd’- Upis na besplatni kurs informatike, engleskog i arapskog jezika

Facebook
Twitter
WhatsApp

U Kulturnom centru “Kralj Fahd“ u toku su upisi na besplatne kurseve informatike, engleskog i arapskog jezika.

Upisi na kurseve informatike, počev od osnovnog znanja do naprednih programerskih kurseva, traju do 29. oktobra 2021. godine, dok upisi na kurseve za engleski i arapski jezik traju do 7. novembra 2021.godine.

Kulturni centar “Kralj Fahd“, podsjeća glasnogovornik te institucije Fikret Mehović, od 2002. godine organizira i vodi obrazovno-edukativne programe koji se sastoje od kurseva engleskog i arapskog jezika, kao i informatike i kaligrafije.

– Poznat kao jedno od najadekvatnijih mjesta za obrazovanje u Sarajevu kao i po svojim veoma kvalitetnim programima baziranim uglavnom na praktičnom radu i predavačkim kadrom, broj korisnika ovih kurseva iz godine u godinu konstantno raste. Tako je broj polaznika Kulturnog centra “Kralj Fahd“ u Sarajevu i njegovog ogranika u Mostaru dosegao vrtoglavu cifru od skoro 95.000 zadovoljnih korisnika – kazao je Mehović u izjavi za Fenu.

Potreba za praktičnim znanjem engleskog jezika, dodaje on, ubrzana digitalizacija društva uzrokovana pandemijom korona virusa Covid-19 i sve veća potreba za poslovnim arapskim jezikom potaknuta dolaskom velikog broja turista iz bogatih arapskih država dodatno motivira mlade da se upisuju na obrazovne kurseve koje nudi Kulturni centar “Kralj Fahd“ i to potpuno besplatno.

– Kulturni centar “Kralj Fahd” nije samo mjesto gjde se može steći izvrsno zanje iz oblasti koje nudi, nego je već mjesto za odlično druženje gdje možete upoznati ljude iz cijele Bosne i Hercegovine, država regiona a i mnoge strane studente. Jednom riječju to je mjesto za izvrsno druženje i obrazovanje – naglasio je Mehović.

Iz Kulturnog centra “Kralj Fahd“ pozivaju zainteresirane da posjete zvaničnu stranicu na: www.kf-cc.ba putem koje se i vrše upisi na sve obrazovno-edukativne kurseve jer je cijeli proces upisa digitaliziran.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA