utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Komšić: Nikšić mi nije odgovorio kada sam ga pitao zašto nas sve izručuju SNSD-u i HDZ-u

Facebook
Twitter
WhatsApp

Gost novog izdanja emisije “Aktuelno” BIR televizije bio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

U razgovoru je komentarisao proces formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini.

– Ako “Osmorka” ima dovoljno ruku, neka formira vlast sa SNSD-om, HDZ-om, s kim god hoće, ali me nemojte uvjeravati da je to programska koalicija. Kakav je to program oko kojeg se možeš složiti s Dodikovom ili Čovićevom politikom. Ako se možeš složiti s njihovim politikama, onda ovdje nešto opasno ne štima. Napravite vlast i odgovarajte za svoje postupke.

Neki dan sam Nerminu Nikšiću rekao da ga ne razumijem, kako su potpisali taj sporazum, pogotovo u Laktašima, kako su pristali da izbace sve za što vjerujem da je i njima važno, poput NATO-a. Kako su pristali, odnosno, što su potpisivali taj prokleti papir. Mogli su napraviti vlast i bez toga. Nije mi odgovorio kada sam ga pitao zašto su nas izručili na pladnju SNSD-u i HDZ-u.
Razumijem šta je vlast, kako se formira, ali zašto su to uradili?! Je li to naivnost, želja da se uđe u vlast, guranje od strane Amerikanaca i Britanaca, koji su to razlozi? To je jedna vrsta enigme, ali ne želim da vjerujem da postoje neki dublji motivi – kazao je Komšić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA