Komšić o opasnim namjerama HDZ-a: Čović otvoreno najavljuje formiranje svoje policije

981

“Prema pisanju Večernjeg lista, Dragan Čović je u Travniku na manifestaciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora najavio formiranje nacionalne policije, koju otvoreno naziva svojom. Ta najava nije nimalo bezazlena.

Na meni je po svemu sudeći ostalo da pokušam objasniti da su dva i dva jednako četiri. Pa kad je već tako, onda je moja dužnost da kažem i to da ako Čović i HDZ otvaraju specijalna predstavništva kantona sa HDZ-ovom većinom po Briselu, ako podrivajući diplomatsko-konzularnu mrežu okupljaju diplomate iz reda hrvatskog naroda koji rade u interesu HDZ-a i Hrvatske i lobiranju za diskirminirajuće odbredbe izbornog zakona, ako otvoreno najavljuju formiranje nacionalne policije, onda se iz toga, ma koliko to neki ignorisali, može izvući samo jedan jednostavan zaključak.

A taj je sljedeći: Dragan Čović sistematski radi na uspostavljanju paralelnih institucija i stvaranju uslova za disoluciju države Bosne i Hercegovine. Da bi nešto poput toga bilo moguće, jasno je da prvo treba izgraditi paralelne institucije, a Čović i HDZ na tome predano rade”, kazao je Komšić.

Jedini način da se tome stane u kraj jeste da se na jedan civilizovan i demokratski način ti planovi onemoguće glasanjem na izborima.

“Meni je žao što jedan dio građanskih stranaka zatvara oči na sve to, ali isto tako sam uvjeren da građani Bosne i Hercegovine primjećuju te negativne tendencije, koje mogu biti izrazito pogubne po stabilnost i održivost naše države za koju smo se borili, i za koju ćemo se do posljednjeg daha boriti”, kazao je Komšić.

(Vijesti.ba)