SAFF

Konaković i Nikšić večeras ponovo kod Čovića

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednici SDP BiH i NIP-a NerminNikšić i Elmedin Konaković večeras su ponovo stigli u Mostar u centralu HDZ BiH uoči sutrašnjeg potpisivanja sporazuma o formiranju izvršne i zakonodavne vlasti u PS BiH. Ovo je treća posjeta Konakovića i Nikšića predsjedniku HDZ-a u protekle dvije sedmice.

Kako je javila TVSA obojica predsjednika su prije samog ulaska u prostorije HDZ-a kazala kako je riječ o “nekim manjim tehničkim detaljima” te da osmorka i HDZ BiH idu u formiranje vlasti.

Dragan Čović okom a Konaković i Nikšić skokom do Mostara. Još nije zabilježen ovakav slučaj da su bošnjački političari ovoliko puta (svaki drugi dan) morali ići na noge Draganu Čoviću da ga mole za komadić vlasti. Šta će tek biti kada na red dođu ozbiljni zakoni od kojih će zavisiti budućnost Bosne i Hercegovine?
Nermin Nikšić je danas priznao da će tražiti dozvolu od HDZ-a kako da glasaju poslanici SDP-a iz Pokreta za državu u Skupštini RS-a, odnosno da li će podržati Dodikov SNSD ili srpsku opoziciju. E upravo na ovom primjerima se vidi budućnost politike koja će zauzeti bošnjačke pozicije u vlasti – O SVEMU ĆE SE PITATI DRAGAN ČOVIĆ.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA