Milorad Dodik najavio novi srpski rat protiv Bosne i Hercegovine

16823
dodik-krst

Milorad Dodik je jučer najavio da će novi srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine u narednih četiri godine imati samo jedan zadatak, a to je podjela Bosne i Hercegovine, odnsono stvaranje uslova za postizanje nezavisnosti Republike Srpske. “Zadatak novog člana Predsjedništva BiH, koga ćemo predložiti, biće da se bori za autonomiju i nezavisnost Republike Srpske”, istakao je Dodik u Gradišci. Ovom najavom Milorad Dodik je otkrio planove srpske politike u bliskoj budućnosti. Nakon najavljene strategije srpskog člana Predsjedništva BiH, potpuno je jasno da će i ostali predstavici RS-a u zajedničkim institucijama BiH imati isti zadatak. U praktičnom smislu funkcioniranja države Bosne i Hercegovine Dodikova najava znači da će velikosrpska politika i nakon izbora držati našu zemlju u totalnoj blokadi, da će obesmisliti svaki smisao njenog postojanja, nanositi joj štetu gdje god mogu i ustrajno se spremati, kada osjete da je BiH potpuno nemoćna, da proglase nezavisnost Republike Srpske. Ne treba zaboraviti ni to da će se istom procesu priključiti naše komšije Hrvati, predvođeni HDZ-om.
Milorad Dodik je citiranom najavom učinio najozbiljniji napad na suverenitet Bosne i Hercegovine do sada. Ovaj čovjek se mora što prije zaustaviti. Nakon ovakve Dodikove izjave nijedan Bošnjak ne bi smio mirno zaspati. Smrtonosna prijetnja nam kuca na vrata, a mi ništa ne činimo. Najvažniji zadatak bošnjačkih političara je odgovoriti na ovu otvorenu i veoma opasnu prijetnju.
“Moraćemo jednog dana da se riješimo te neslobode koja se zove BiH… Ta borba za slobodu u kontiunuitetu nekad je bila oružana, a nekad borba za slobodu i samostalnost kroz politički proces. Danas smo u jednoj novoj fazi borbe za slobodu”, poručio je Dodik danas sa Mrakovice.
Čovjek je od glave do pete stvoren od svojih želja (Indijska mudrost)