Nakon podvale sa Zakonom o prebivalištu i prevare u liku i nedjelu Bege Bektića, SDP nudi “plan B” za Srebrenicu

336

Lideri stranaka Četvorke održali su danas sastanak u Općini Stari Gradu u Sarajevu. Jedna od tema spomenutog sastanka bila je i Srebrenica. Navodno je SDP ponudio neko novo rješenje za Srebrenicu. “Dogovorili smo se, imamo urađen draft zakona o pomoći građanima Srebrenice, ne vlastima, koji ćemo vrlo brzo uputiti u proceduru i koji bi sistemski trebao da riješi problem pomoći građanima Srebrenice. Zakon kojim će se osigurati institucionalna pomoć građanima Srebrenice”, poručio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.
Komentirajući planirani model pomoći Srebrenici, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je rekao da je riječ o draftu zakona koji je SDP pripremio.

“Na tome se zahvaljujemo, uradili su prvi veliki korak. Kolega Nikšić i ja smo svjedočili sastanku šta poslije izbora. Nije postojao ni plan B ni plan C. Četvorka nudi plan B”.

Kad je u pitanju Srebrenica SDP se već dokazao, taman toliko da im niko ne može povjerovati u bilo kakvu dobronamjernost. Sjetimo se sramne uloge SDP-a u nametanju pogubnog Zakona o prebivalištvu na osnovu kojeg velikosrpska politika danas izvodi sve prevare u Srebrenici, na osnovu kojeg je i SDP-ov Bego Bektić učestvovao u varanju Bošnjaka u korist Grujičića.