SAFF

“On je ponos Arapa i muslimana”: Ugledni egipatski doktor ostavio sve i došao u Gazu da pomogne u liječenju ranjenih Palestinaca

Facebook
Twitter
WhatsApp

Na društvenim mrežama objavljena je prelijepa priča o poznatom egipatskom hirurgu koji je napustio svoju kliniku u Kairu i došao u Gazu da pomogne u liječenju ranjenih Palestinaca.

Riječ je o dr. Ahmedu Abdel Azizu, profesoru ortopedske hirurgije na Medicinskom fakultetu Kasr Al-Aini Univerziteta u Kairu.

Palestinski aktivsti i njegove kolege doktori u Gazi nazvali su dr. Ahmeda Abdel Aziza “pravim ponosom Arapa i muslimana”.

“Ovo je doktor Ahmed Abdel Aziz, jedan od najpoznatijih ortopeda u voljenom Egiptu. Kada je rat postao intenzivniji u Gazi, napustio je svoju poznatu kliniku, oprostio se od svoje porodice i zemlje i krenuo prema Gazi. Obavio je veliki broj delikatnih operacija u rekordnom vremenu i spasio brojne živote. Unatoč ozbiljnosti situacije ovdje, nije napustio Gazu niti napustio njene ljude ni na trenutak. Naprotiv, danas je krenuo prema sjevernoj Gazi s prvom medicinskom delegacijom koja je uspjela tamo stići nakon 195 dana rata. Kada su ga ljudi pitali: ‘Nije li ti strah od tog rizika’, doktor je odgovorio: ‘Imam 75 godina i došao sam ovdje umrijeti”, naveli su spomenuti aktivisti na društvenim mrežama.

FOTO: Znate li zašto je ovaj jordanski doktor na koljenima i zašto plače?!
Jer je uspio doći do sjeverne Gaze kako bi spasio živote tamošnjih ljudi!!
Ovaj jordanski doktor je ušao na sjever Gaze zajedno sa egipatskim doktorom profesorom Ahmedom Abdel Azizom

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA