SAFF

Oni su kao ruža koja cvjeta i raste iz stijene

Facebook
Twitter
WhatsApp
1016667 552826658096542 831989448 n

Tokom moje posjete Bosni i Hercegovini, imao sam priliku susresti se sa uvaženom braćom, polaznicima Škole Kur'ana Časnog, iz grada Novog Pazara. Tom prilikom saslušao sam njihovo učenje, bio sam zadivljen, te sam ih upitao gdje uče Kur'anske znanosti. Odgovorili su mi: ‘U Školi Kur'ana Časnog, u svom mjestu, Novom Pazaru’. Poslije su me obavijestili da ta Škola ima deset ogranaka i da ukupno broji 1500 polaznika, raspoređenih u svim ograncima njihovog regiona.
Zapazio sam da se ova grupa učenika Škole Kur'ana Časnog odlikuje jako dobrim, razgovjetnim i pravilnim učenjem Kur'ana.
Zanimljiva i veoma važna činjenica je da ovi muslimani i učači egzistiraju na području gdje se suočavaju sa različitim poteškoćama u cilju podizanja ovakvih institucija i održavanje istih. Zbog toga oni me podsjećaju na ružu koja cvjeta i raste iz stijene.
Upućujem ove svoje riječi svim muslimanima, da pruže podršku i pomoć omladini ove škole, svojim autoritetom, riječju ili imetkom u njihovom radu i trudu, a to im je najpotrebnije.
“A Allah je na pomoći svome robu sve dok je on na pomoći svome bratu”, kaže se u pismu uvaženog šejha Kurejma Radžiha, predsjednik Vijeća sirijske uleme.
17. ZUL-L-K'ADE, 23.09.2013.god. 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA