Poruke opomene za Bošnjake

2706

Piše: Ezher Beganović
Na dan obilježevanja genocida u Srebrenici u Beogradu osvanuli plakati podrške zločincu Ratku Mladiću. Ništa čudno za Beograd, Srbiju i srpski narod.
Skoro svaki dan Bošnjaci dobivaju poruke opomene od komšija Srba. Većina Srba nas stalno opominje da zlo genocida još živi u njihovim grudima. To zlo ne da im mira, ono stalno kroz njihova usta psuje, prijeti, poručuje ” Nož, žica, Srebrenica”. Mnogi Srbi se raduju na vjenčanjima i krsnim slavama uz pjesme o genocidu nad Bošnjacima, u tim pjesmama prijete da će opet klati i silovati( Nigdje na svijetu nema naroda koji kao Srbi igraju u kolu dok pjevač pjeva kako kolje i siluje druge ljude.). Njihovi politički lideri skoro svaki dan prijete rušenjem Bosne i Hercegovine, veličaju ratne zločince, negiraju svoja zlodjela nad bošnjačkim narodom. Njihovi vjerski lideri daju sve od sebe da održe u životu zločinački duh u grudima srpskog naroda. Patrijarh Irinej ne skriva svoju mržnju prema islamu i muslimanima, a o Bošnjacima rado priča na skupovima da su poturčeni Srbi. Među Srbima ima mnogo intelektualaca koji govore kao Luka Dragičević, bivši pomoćnik komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS za moral, vjerska i pravna pitanja, koji je ovih dana u Hagu kao svjedok Ratka Mladića ovako objasnio razlike između Srba i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini: ” Mi smo genetski jači, bolji, ljepši i pametniji. Sjetite se koliko je Muslimana bilo među deset najboljih đaka, studenata, vojnika. Malo. Zašto? Zato što su oni poturice, a poturice su postale od najslabijih Srba…”
Sve te poruke koju nam šalju mnoge komšije Srbi pametnom moraju biti opomena. Dok god se na srpskim vjenčanjima igra kolo uz hitove o genocidu i dok se u palati predsjednika Republike Srpske i Srbije veliča lik čovjeka koji je poklao preko osam hiljada Bošnjaka u Srebrenici i prijeti nestankom Bosne i Hercegovine, zlo čeka svoju žrtvu u zasjedi.

guslarski hit