Potpisujem tekst „Ministar četničke sigurnosti”

425
nijaz alispahic

Nijaz Alispahić: Zabranjujem objavljivanje mog intervjua u „Avazu”

Ne želim ni na koji način da se moje ime dovodi u vezu sa novinom iza koje stoji jedan politički siledžija i velikosrpski sluga kakav je Fahrudin Radončić – kaže dramaturg Nijaz Alispahić.

U četvrtak (15.08.) sam dao intervju novinaru „Dnevnog avaza”, a u petak sam vidio da je Općinski sud u Sarajevu podigao Tužbu protiv moj sina Fatmira Alispahića po osnovu tužbenog zahtjeva tužitelja Fahrudina Radončića, prvog čovjeka „Avaza” i aktuelnog ministra sigurnosti, a zbog Fatmirovog teksta „Ministar četničke sigurnosti”, objavljenog 22. marta u „Saffu”. Ministar Radončić od Fatmira traži 100.000 maraka odštete, po osnovu „nanesene duševne boli”, a ideološko pravosuđe to smatra opravdanim.
Kao bosanski pisac, kao Bošnjak, a tek onda kao Fatmirov otac, zgađen sam nad ovim Radončićevim uvođenjem policijske torture u sferu slobode govora. Solidarišem se sa Fatmirom i potpisujem njegov tekst „Ministar četničke sigurnosti”, od riječi do riječi, i svjedočim da Fahrudin Radončić jeste MINISTAR ČETNIČKE SIGURNOSTI, jer progoni i blati bosanske patriote.
Nakon što je najavio tužbu protiv Fatmira početkom aprila, i nakon što su u znak protesta uslijedile brojne ostavke u njegovom Savezu za bolju budućnost, mislio sam da je ovaj silni čovjek došao pameti, i da neće srljati u svoje poistovjećivanje sa Rankovićem i Zgonjaninom. Zato sam pristao da dadnem intervju „Avazu”. Sada sam vidio da je moj intervju trebao biti paravan, i da ispadne da je meni draže slikanje po „Avazu”, nego istina i rođeni sin. Zato javno zabranjujem da se objavi ovaj moj intervju, jer ne želim ni na koji način da se moje ime dovodi u vezu sa novinom iza koje stoji jedan politički siledžija i velikosrpski sluga kakav je Fahrudin Radončić.

U Tuzli, 16.08.2013.
Nijaz Alispahić