Protiv svog naroda arapske vojske pripremaju koliko god snage mogu i konja za boj, da bi time udovoljili Allahovim i svojim neprijateljima

379
M Id 404767 Abdel Fattah al-Sisi

Arapske vojske su čudo neviđeno. Amerika i ostale svjetske velesile svake godine Arapima uvale tone savremenog oružja u vrijednosti od nekoliko desetina milijardi dolara. Arapske vojske su najopremljenije na svijetu, nema kakvog savremenog oružja nemaju. Rekao bi neko da su takve vojske strah i trepet za neprijatelje Arapa, pa ako hoćemo i muslimana. Pomislio bi čovjek da su te arapske vojske baš pripremile snage koliko god mogu i konja za boj protiv Allahovih i svojih neprijatelja. Nažalost, to su samo pogrešne misli i neutemeljeni zaključci. Egipatska vojska nikada nikoga nije pobijedila u zadnjih stotinjak godina. Ta ogromna vojska ne smije ni pomisliti da se sukobi sa nekom drugom vojskom. Od spomena na cionističku vojsku odmah dobiju osip. Ali zato su tako hrabri i spremni svo svoje oružje okrenuti na svoj narod. Ne treba ih dvaput pozvati da napadnu svoj narod. Tako su lahki na obaraču. Doduše, lahki su na obaraču i kada treba ubijati sirote Palestince iz pojasa Gaze koje žive zatrpavaju u tunelima. Pogledajmo šta radi sirijska vojska protiv svog naroda. Isti slučaj je i sa Jemenom, Irakom, Alžirom, a tu su negdje i Tunis i Libija.
Nema dileme da arapske vojske postoje samo da bi se borile ili sprovodile nasilnu vlast nad svojim narodom. Oni su u toj borbi neviđeno žestoki, spremni su nemilice ubijati svoje sunarodnjake u civilu, naročito one koje optužuju da su islamisti.

PODIJELI
Prethodni članakŠta je popis Bošnjacima
Sljedeći članakBroj 344