Reis Kavazović uputio taziju porodici Bukvarević: Pamtit ću ga kao našeg vrijednog, požrtvovanog i uzoritog člana i muslimana

156

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je taziju porodici federalnog ministra Salke Bukvarevića, koji je jutros preselio na Ahiret.

– Sa velikom tugom, ali prihvatajući Božiju odredbu, primili smo vijest o preseljenju na ahiret našeg voljenog Salke Bukvarevića. Iako je vaša tuga najveća znajte da i mi tugujemo s vama. Poštovanog Salku ja lično poznajem iz najtežih vremena za naš narod i državu i pamtit ću ga kao i brojni u Islamskoj zajednici kao našeg vrijednog, požrtvovanog i uzoritog člana i muslimana. Naše dove su Uzvišenom da se rahmetli Salki smiluje, da ga obaspe svojom milošću a da vama da snage i sabura. Islamska zajednica i ja lično smo s vama u ovim teškim trenucim – kaže se u taziji reisu-l-uleme.

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević preselio je jutros na ahiret na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovnu školu (1982.) i Visoku tehničku školu za građevinarstvo i geodeziju (1986.) završio je u Tuzli. Godine 1996. stekao je dodiplomsku diplomu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, magistrirao je 2004., a na kraju i doktorirao 2011. godine. Izabran je za vanrednog profesora na ovom fakultetu.

Od 2015. obnašao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH i dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za vrijeme rata i mira.