RELAX TOURS: Grupni polazak na umru u februar u2022.

173

Termin putovanja: 14.02 – 21.02.2022. /8 dana DIREKTAN LET ZA DŽEDU!

HOTELI MEDINA – 3 noći HOTELI MEKA – 4 noći  
Hotel 3*
Bez doručka
Hotel 4/5*
Bez doručka
1.659 KM
Hotel 3/4*

Noćenje sa doručkom
Hotel Le Meridien Tower/Muqarem Al-Qura 5* ili sličan
Noćenje sa doručkom
1.850 KM
Hotel Taiba 5* ili sličan
Noćenje sa doručkom
Hotel Mariott 5* ili sličan
Noćenje sa doručkom
2.150 KM

* DOPLATA ZA TROŠKOVE ISHOĐENJA VIZE – 350 KM *
OBAVEZNO: Vakcinacija s minimalno dvije doze (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson) ili za Sinofarm i Sinovac booster/treća doza nekom od gore navedenih vakcina + PCR Test ne stariji od 72 sata!

Za vizu je potrebna sljedeća dokumentacija:
– Potvrda iz firme da ste u radnom odnosu (za penzionere dovoljan ček od penzije)
– Potvrda iz banke da imate otvoren transakcijski račun (minimalno 1000 KM na istom)
– Pasoš
– Dvije fotografije sa bijelom poleđinom (kao za pasoš)
– Potvrda o vakcinaciji protiv COVID-19
– Ako supruga nije u radnom odnosu, te nije u mogućnosti dostaviti pomenutu dokumentaciju iz firme, potrebno je da za nju dostavite vjenčani list.
    * Napomena: Za osobe preko 60 godina cijena vize je za 180 KM veća zbog veće cijene Saudijskog zdravstvenog osiguranja

ARANŽMAN UKLJUČUJE:                                                                                                ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
* Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Džeda – Sarajevo – DIREKTAN LET!                               * Troškove vize u iznosu od 350 KM
* Aerodromske takse                                                                                                      * Troškove osiguranja i PZO                            
* Svi transferi prema i posjete prema programu                                                        * PCR test – ne stariji od 72 sata
* Smještaj u odabranom hotelu, na bazi odabrane usluge u 1/2 i 1/3 sobama
* Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre
* Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
* Organizacija putovanja

 

Kratak pregled programa:

I dan/14.02./Ponedjeljak/ Sarajevo – Džeda – Medina

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Direktan let za Džedu u 14:00 sati na liniji XY 620. Slijetanje u Džedu oko 20:00 sati. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole noćna vožnja do Medine udaljene cca 6 sati.

II dan/15.02./Utorak/Medina – Boravak na bazi odabrane usluge

Dolazak u Medinu u ranim jutarnjim satima, smještaj u hotel, klanjanje sabah namaza. Odmor i vrijeme za ibadet. Slobodno vrijeme Noćenje.

III dan/16.02./Srijeda/Medina – Boravak na bazi odabrane usluge

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhammeda a.s.   Ovo jutro slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetiti ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika). Odlazak na podne namaz. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje.

IV dan/17.02./Četvrtak/Medina – Meka – Boravak na bazi odabrane usluge  

Klanjanje sabah namaza. Ibadet po vlastitom nahošenju. Podne namaz u Medini. Napuštanje soba i polazak oko 14 sati turističkim autobusima prema Meki. Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska. Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u odabrane hotele. Mogućnost obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje.

V dan/18.02./Petak/Meka – Boravak na bazi odabrane usluge

Slobodno vrijeme do Džuma namaza. Nakon namaza ponovo slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta. Noćenje.

VI dan/19.02./Subota/Meka – Boravak na bazi odabrane usluge

Oko 9 sati odlazak na Arefat autobusima gdje se preporučuje ibadet, zikr i učenje dova na ovom posebnom mjestu. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi i Mini koja se nalazi u neposrednoj blizini. Odlazimo na planinu Nour koja se nalazi istočno od Meke na kojoj ćemo posjetiti pećinu Hira, mjesto gdje je Poslanik a.s. primio prvu objavu preko meleka Džibrila. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja kao i obavljanje drugih ibadeta. Povratak u hotel. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja kao i obavljanje drugih ibadeta. Povratak u hotel. Klanjanje podne namaza i ostatak vremena za ibadete. Noćenje.

VII dan/20.02./Nedjelja/Meka – Boravak na bazi odabrane usluge

Slobodan dan i vrijeme za ibadet i molitvu. Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Noćenje.

VIII dan/21.02./Ponedjeljak/Meka – Džeda – Sarajevo – Boravak na bazi odabrane usluge

Planira se obavljanje oproštajnog Tavafa prije Sabah namaza te obavljanje samog namaza u haremu. Preuzimanje stvari sa recepcije hotela, ukrcavanje u autobuse u ranim jutarnjim satima oko 05:30 sati i transfer prema aerodromu u Džedi (vožnja traje cca 1 sat). Poslije obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Sarajevo na letu XY 619 u 09:50 sati. Dolazak u Sarajevo je predviđeno oko 13:00 sati (svi termini su lokalni).

ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM PO ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE!

NAPOMINJEMO: Ovo je tehnički obrađen program i naš prijedlog, a moguća su odstupanja i dodatna ispunjavanja prema potrebi i dogovoru sa grupom kako bi što ugodnije boravili na ovim Mubarek mjestima.

 

Uslovi prijavljivanja: Prilikom rezervacije 30% avans. Ostatak 15 dana prije polaska. Za otkaz 30 dana prije polaska: 20% storno troškova; 20-29 dana: 30% storno troškova; za 14-21 dan prije polaska: 50%; 7-14 dana prije polaska: 70% te za nedolazak ili odustajanje od putovanja 100% storno troškova.

Agencija Relax Tours zadržava pravo izmjene cijene uslijed promjene kalkulativnih elemenata. Kalkulacija rađena na bazi min. 40 putnika, dana 11.01. i na osnovu  odnosa kursa 1 USD = 1,70 KM.

Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom zračnom prometu. Agencija Relax Tours nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ii izgubljenu prtljagu. Avioprevoznik Fly Nas.

 

Relax Tours je licencirana turistička agencija i kao takva posjeduje odobrenje od strane administracije Saudijske Arabije za organizovanje odlazaka BH državljana na Umru.