Sarajevsko “Oslobođenje” žali za niškim dobrovoljcem koji je učestvovao u agresiji na Bosnu i Hercegovinu

1180

Prije nekoliko dana u Srbiji je umro dr. Miodrag Lazić. Njegova posljednja želja bila je da ga isprate sa četničkom pjesmom “Marš na Drinu”. Njegova posljednja želja ispunjena je širom Srbije i manjeg bh. entiteta. Ne čudi nas što su Srbija i RS na ovakav način odali počast preminulom dr. Laziću, međutim pojedini sarajevski mediji, kao što je “Oslobođenje”, posvetili su posebnu pažnju smrti ovog četnika u bijelom mantilu, odnosno srpskog dobrovoljca koji je učestvovao u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Kaže “Oslobođenje” da je bitku sa korona virusom izgubio “otac urgentne medicine koji je spasio nebrojeno mnogo života”. Neinformirani čitaoci “Oslobođenja” su na ovaj način dovedeni u zabludu, navedeni su da žale za čovjekom koji je je navodno bio human. Nažalost, “Oslobođenje” i slični mediji propustili su profesionalnu priliku da objave potpunu istinu o dr. Laziću, da objave da je bio srpski dobrovoljac koji se priključio agresiji na našu zemlju i koji se borio protiv naše zemlje do posljednjeg daha. On nije došao u našu zemlju kako bi bio samo doktor koji spašava živote ljudi, on se prvenstveno priključio velikosrpskim hordama zla da im pomogne u stvaranju “srpske države”.

Nakon završetka agresije na BiH, RTRS je snimio dokumentarni film o dr. Laziću. U uvodu spomenutog filma RTRS je naveo:

Ratni hirurg dr. Miodrag Lazić kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gdje se istakao hrabrošću i požrtvovanošću. Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se kao dobrovoljac javio u ratnu bolnicu “Koran” na Palama u Republici Srpskoj. Jedan je od osnivača ratne bolnice “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, takoreći na samoj liniji fronta.
Na kraju istog filma dr. Lazić kaže da je danas sretan što je bio dio stvaranje Republike Srpske i da se ta borba isplatila.