SAFF

Skandalozna izjava Srđana Mandića nakon izbora “njihove” gradonačelnice Grada Sarajeva

Facebook
Twitter
WhatsApp

Srđan Mandić, aktuelni načelnik Općine Centar na skandalozan način je prokomentarisao izbor Benjamine Karić za gradonačelnicu Sarajeva. On je na svom Facebook profilu napisao d aje Sarajevo ponovo slobodan grad.
“Sarajevo je ponovo slobodan grad. Čestitam našoj gradonačelnici, gospođi Karić. Čestitam mojoj i našoj Anji Margetić i mom drugu i saborcu Harisu Bašiću. Idemo dalje, zajedno”, poručio je Mandić.

Ovaj skandalozni komentar odmah je izazvao brojne komentare osude.

“Sramotna izjava Srđana. Sramotna. Od koga ste to oslobodili grad? Zbog takvog stava političke opcija kojoj pripada nikada neće biti pobjednik. Pravi pobjednici i lideri ujedinjuju i prave mostove”, poručio je Zeničanin Jasmin Imamović.

Nažalost, Srđan Mandić je na ovaj način svima pokazao koliko mržnje širi njegova politička opcija, odnosno sarajevska Trojka.

Nova gradonačelnica Grada Sarajeva je Benjamina Karić, kojoj je 26 vijećnika u Gradskom vijeću dalo svoj glas. Dosadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka joj je uručio Ključ Grada Sarajeva.

Za dogradonačelnike izabrani su Anja Margetić (NS) iz reda hrvatskog naroda i Haris Bašić (NiP) iz reda bošnjačkog naroda. Za Margetić je glasao 21 vijećnik, dok je Bašić imao glas više. Bašić i Margetić bili su jedini kandidati za dogradonačelničku poziciju.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA