Skandalozna izjava Zorana Milanovića u Crnoj Gori: BiH je država tri entiteta

470

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović tokom posjete Crnoj Gori dao je nesmotrenu, odnosno skandaloznu izjavu o Bosi i Hercegovini.
Gostujući u emisiji Teleskopija RTCG Milanović je govorio o odnosima u regiji, rekao da je Bosna i Hercegovina država tri entiteta..

“Hrvatska ima na određen način komplicirane odnose sa Slovenijom, ali opet odlične odnose, s Crnom Gorom… S Bosnom i Hercegovinom u onoj mjeri u kojoj se Bosnom i Hercegovinom kao državom triju entiteta mogu uspostaviti odnosi. Ja mislim da mogu, ali tu postoje određena ograničenja”, kazao je Milanović.

Milanović je i ranije davao skandalozne izjave o Bosni i Hercegovini. Tokom predizborne debate sa Kolindom Grabar Kitarović, Milanović je rekao da je BiH zemlja u kojoj ima puno muslimana.

“Džihadisti u BiH su realnost, to je zemlja u kojoj je puno muslimana, odlaze u Irak i Siriju boriti se i vraćaju se indoktrinirani”, rekao je Milanović.

Također, on je prije nekoliko godina hrvatskim veteranima rekao “ako RS krene u nezavisnost nećemo ostaviti Hrvate da žive sa Bošnjacima”.