Srpski forumaši: „ Naša braća Mehmedalija Nuhić, Dževad Galijašević… „

1375

“Obzirom da u Sarajevu vlada politička atmosfera otprilike kao u Saudijskoj Arabiji i da skoro nemoguće pronaći prostor za drugačije političko mišljenje, pravo je čudo da ipak postoji nekoliko neobično hrabrih ljudi kojima u prethodnim godinama ipak nije ispran mozak i koji iznose svoje stavove bez obzira na posljedice.

Najpoznatiji je Dževad Galijašević, najveći stručnjak za terorizam među Bošnjacima koji je potpuno proskribovan sa njihovih medija zbog tvrdnji da je njihov politički i vjerski vrh direktno povezan sa vehabijama i teroristima. Često gostuje u Republici Srpskoj.

Tu je i mr. Mehmedalija Nuhić iz Tuzle, stručnjak za Islam. Ovako nešto nemaju hrabrosti da izgovore i mnogi tkz. srpski nacionalisti:”Na bošnjačkoj političkoj sceni vlada jedinstven stav o tome da je BiH ekskluzivna država Bošnjaka i da Srbe i Hrvate, koji se protive unitarizaciji i bošnjačkoj dominaciji, treba proterati iz Bosne.”

PS. U međuvremeni je Mehmedalija javno progovorio o svom srpskom porijeklu i počeo da se izjašnjava kao Srbin. Ovo je neviđena hrabrost obzirom u kakvoj sredini živi”, zaključuju forumaši Krstarice.