SAFF

Stranka za BiH Sarajevo: Naša stranka, između javnosti u RS i FBIH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo sa radošću je primilo vijest da se Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke i jedna od učesnica sastanka državne većine, obratila građanima entiteta Republika Srpska sa riječima:

“Jako mi je važno da građani entiteta Republike Srpske znaju da između njih i sredstava EU trenutno stoji odbijanje, odnosno ucjenjivanje za usvajanje budžeta koje vrše predstavnici vlasti iz RS-a.”

Sada smo sigurni da će građani entiteta RS izvršiti pritisak na svoje rukovodstvo i da će oni učiniti napor da se riječi gđe Ćudić ispune i da med i mlijeko poteknu ulicama RS-a, kao što potoci sreće teku ulicama FBiH.

Ujedno, a dok se gđa. Ćudić obraća građanima RS-a, zapitamo se zašto se ova državna zastupnica ne obrati građanima FBiH ili KS i ne objasni zašto je u koaliciji sa negatorima genocida ili osobama sa crne liste iz HDZ-a.

Naša stranka koja je uvjeravala javnost da neće u koaliciju sa SNSD i HDZ sada želi još čvršće da “veže zastave” sa SNSD, tako što moli građane entiteta RS-a da utiču na na predstavnike vlasti, kako bi trošili milijardu EUR-a.

Istovremeno, građani FBiH zaslužuju od državne zastupnice obrazloženje zašto se federalna vlast zadužuje za 500 miliona KM, zašto se Kanton Sarajevo zadužuje za 1,0 milijardi KM, zašto je Naša stranka još u vlasti sa onima koji štuju djela narko kartela, zašto nijemo gledaju uništavanje Trebevića, zašto putuju po svijetu i pričaju o pozitivnim pomacima u BiH, a svaki dan u Sarajevu gori bar po jedan automobil ili objekat, zašto za vrijeme dok su vlast nisu niti jednu krivičnu prijavu podnijeli protiv kadrova koje su imenovali, a istrage se vode protiv tih istih kadrova, zašto su ugasili signal FTV, a upalit će signal RTV Herceg Bosne, zašto pružaju ruku onima koji psuju Srebrenicu i
svaki dan negiraju genocid, zašto sjede ispod slike Svetog Save, dok predstavnici te iste vlasti RS umanjuju i minimiziraju broj ubijenih u Srebrenici, zašto je penzionerima veća penzija za ogromnih 1,5%, zašto nikad nisu digli svoj glas za napade u Mostaru ili izašli iz vlasti kada se prijeti rasturanjem BiH itd. itd.

Da li se ikada Sabina Ćudić obratila javnosti FBiH, kao javnosti u RS, pa objasnila postupke njene stranke, a kada je u pitanju milijarda EUR-a važno joj je da javnost zna šta predstavnici entiteta RS rade.

Sve nas interesuje, prvenstveno, šta rade njeni partneri u FBiH i kako to da im ne smeta sve nabrojano, a posebno desetine dokaza o narko kartelu i porastu dilanja droge u FBiH. Izgleda, sve za vlast, a sve i za milijardu EUR-a, pa i poruka građanima u RS bez obzira što je u ovom entitetu i ne čuju, a ovi koji bi da je čuju bolje je gđi Ćudić da se pravi nijema i slijepa”, saoćeno je iz Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA