SAFF

U Mostaru počela izgradnja stanova za raseljene osobe koje žive u kolektivnim centrima

Facebook
Twitter
WhatsApp

Projektom “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB II” planirano je stambeno zbrinjavanje oko 7200 korisnika koji žive u neuslovnim objektima kolektivnih centara i alternativnih smještaja.

U Gradu Mostaru (naselje Sutina) danas je svečano obilježen početak izvođenja radova stambenog objekta sa 24 stambene jedinice. Objekat u naselju Sutina je jedan od tri planirana objekta za smještaj korisnika postojećih kolektivnih centara i alternativnog smještaja s područja Grada Mostara.

Početak radova su ozvaničili Jelka Milićević, dopremijerka u Vladi FBiH i ministrica finansija, Edin Ramić, federalni ministar rasljenih osoba i izbjeglica i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, planirana je realizacija ukupno šest (6) potprojekata u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti preko 9 miliona KM.

Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata sa ukupno 258 stambenih jedinica, te vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata sa 10 stambenih jedinica u Gradu Gradačcu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA