Vojin Mijatović: Fašizam je još u Banjoj Luci

206

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine, na svom FB profilu objavio je kako su ga iz banjalučkog hotela Bosna obavijestili da zbog “političkog pritiska i poziva koji su imali od sinoć” moraju otkazati saradnju i održavanje svečanosti na kojoj bi se u ovom objektu obilježio Dan državnosti BiH.

– Upravo sam obavješten od strane Hotela Bosna gdje smo u četvrtak trebali održati svečanu akandemiju povodom Dana državnosti BiH da moraju otkazati saradnju jer ne smijju podržavati Dan državnosti BiH zbog političkog pritiska i poziva koji su imali od sinoć.

Ljudima iz Hotela Bosna se zahvaljujem i svjestan sam da su pod pritiskom, napisao je Mijatović te poručio da će pronaći novu lokaciju za svečanu akademiju, a ukoliko i drugi ne budi smjeli zbog pritiska d im izađu u susret, akademija će se održati i prostorijama SDP BiH u Banja Luci.

Fašizam u 2021. godini nažalost živi u Banja Luci, pljujete po tekovinama ZAVNOBiH-a i sopstvenoj zemlji neka vam je na čast, zaključio je Mijatović.