Vučić: Velika Albanija je prijetnja za Srbiju, Beograd će imati adekvatan odgovor

541

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je “velika Albanija” prijetnja za Srbiju, region, Evropu i svijet, ali da će Beograd imati adekvatan odgovor na prijetnje iz Prištine da će Kosovo ići na referendum za ujedinjene sa Albanijom.

On je naglasio da bi volio da čuje odgovor Brisela i drugih na ovu prijetnju koju je uptio lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

– Da je neko iz Srbije tako govorio o nekom drugom ujedinjenu na Balkanu gotovo da bi nas bombardovali, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj (Ramush), najavio je jučer referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da Republika Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da riješe mnoga otvorena pitanja.

– Doći će dan kada će novi američki predsjednik morati da se izjasni o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine… Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo – rekao je Haradinaj