Zbog mise za Bleiburg u subotu zabrana kretanja oko sarajevske katedrale

487

Zbog održavanja mise za Bleiburg u subotu 16. maja, ulice oko Katedrale srca Isusova u Sarajevu bit će zatvorene za kretanje pješaka i vozila.

– U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima, te će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16. maja 2020. godine, u vremenskom periodu od 09:00 do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci), te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima o kojima vas eventualno obavijesti policijski službenik – saopćeno je iz MUP-a KS.

Također, građani su pozvani da u ovom području ne parkiraju svoja vozila u navedenom periodu.

– Molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u pomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bi došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom „PAUK“, uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija – dodaje se u saopćenju MUP-a KS.