Abdusamed Nasuf Bušatlić: Biserje mudrosti (DOPUNJENO IZDANJE)

610

Poštovani čitaoci!

Iz štampe je izašlo drugo, dopunjeno izdanje knjige Biserje mudrosti, autora Abdusameda Nasufa Bušatlića. 

Uzvišeni Allah objavio je u Kur'anu: ”On daruje mudrost kome hoće, a onaj kome je mudrost darovana, uistinu mu je dato veliko dobro.” (El-Bekara, 269.)

Mudrost je britka sablja isukana protiv zulumćara i ubica slobode, vjere, ljepote i uzvišenih težnji, sablje koja veliča i brani istinu i pravdu, a uništava nepravdu, laž, nemoral i neznanje. To je djelotvorni lijek protiv duševnih bolesti i mahana, poslije čijeg uzimanja čovjek živi čistoga srca, smirene duše i ispravnoga pogleda.

Mudrost je bašča prepuna raznobojnih mirisnih cvjetova, korisnih informacija i iskustava umnih i pronicljivih ljudi, koji su čovječanstvu olakšali put do istine i poštedili ga ogromnog truda i napora, ostavljajući ovo neprocjenjivo blago novim generacijama kao najvrjednije nasljeđe i najljepši poklon. Uistinu je sretan onaj ko se okoristi iskustvom mudraca i islamskih učenjaka i kome baklja istinske mudrosti, utemeljene na Božanskoj objavi, bude osvjetljavala životni put. 

Stoga vam s ponosom preporučujemo bisernu nisku mudrosti sabranu i nanizanu na 360 stranica drugog, dopunjenog izdanja knjige Biserje mudrosti, autora Abdusameda Nasufa Bušatlića. 

Zainteresirani se mogu javiti na brojeve: 00387 61 700-370; 00387 61 515-515.