Drugo izdanje knjige Abdusameda Nasufa Bušatlića: Pod zastavom islama

206

Poštovani čitaoci!

Iz štampe je izašlo drugo izdanje knjige Pod zastavom islama, autora Abdusameda Nasufa Bušatlića.

Glavna tema ove knjige su islamska osvajanja nakon smrti Muhammeda, s.a.v.s., a to znači da se ova knjiga bavi onim dijelom islamske povijesti kada je islam dominirao u ljudskom životu i kada su muslimani svojom praksom potvrđivali i živjeli principe islama. To je ono što ih je učinilo velikim i časnim, jer je njihov život bio u znaku pobožnosti, duhovnosti, skromnosti, istinoljubivosti, hrabrosti i silne želje za uspostavom pravde na Zemlji na principima Allahove Objave.

”Djelo je posebno značajno kao poticaj današnjim muslimanima da promišljanjem i međusobnim savjetovanjem dođu do vizije budućnosti na bazi zajedničkih legitimnih i dugoročnih interesa, do racionalne strategije koja vodi tom cilju, a koja će ih uvezati, zbližiti i učiniti kompaktnijim, što će ih sve dodatno motivirati i aktivirati, jer će znati da zalud energiju ne troše. Poruka knjige mogla bi se svesti na riječi autora iz sasvim drugog svjetonazora: ”Pesimisti se žale što puše jak vjetar, optimisti se nadaju da će vjetar oslabiti, a vođe hrabro razapinju jedra i plove na valu promjena.”

Budući da smo svi u određenoj mjeri, shodno hadisu Božijeg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, vođe, ova nas knjiga hrabri da se upustimo u životne bitke protiv nepravde, neznanja, nemorala i nihilizma, i donesemo mir, ljubav i dobro ne samo sebi, nego i cijelom čovječanstvu. A zar to nije osnovni cilj džihada?!” (Iz Pogovora dr. Zuhdije Hasanovića)

Zainteresirani kupci mogu se javiti na mob. 00387-61-700-370.