Posljednja poruka Ibrahima el-Bakraouia, bobmbaša u Briselu: Ne znam više što da radim, svugdje me traže, nigdje više nisam siguran

603

Tužiteljstvo je potvrdilo da su braća El-Bakraoui, koja su izvela napade u Bruxellesu, identificirani zahvaljujući otiscima prstiju.

Policija je do adrese u četvrti Schaerbeek, odakle su braća krenula u napad, došla taksijem koji ih je dovezao u zračnu luku.

Taksist je istražiteljima ispričao da su napadači bili ljuti kada su shvatili da njihovih svih pet kofera neće moći stati u automobil. Odbili njegovu pomoć kada su sa četiri torbe stigli u zračnu luku.

Nakon napada policija je u smeću pronašla kompjuter koji je pripadao Ibrahimu i na kojem je ostavljena poruka, piše reporter Telegrapha iz Bruxellesa:
– Uvijek u bijegu, ne znam više što da radim. Svugdje me traže, nigdje više nisam siguran. Ako ću još uvijek čekati, završit ću pokraj osobe u zatvorskoj ćeliji – piše u poruci iz koje se čini da je Ibrahima uplašilo hapšenja Salaha Abdeslama, napadača iz Pariza, te ga “natjeralo” na masakr.