Skandalozno: Oslobođenje širi velikosrpske laži o napadu na Dodika, Vučića i Vulina

561

Sarajevsko Oslobođenje ima sklonost da prenosi sve velikosrpske laži o Bošnjacima i Bosni i Hercegovini. Kao što su prije nekoliko mjeseci objavili tekst u kojem su izrazili žaljenje zbog smrti niškog dobrovoljca koji je učestvovao u agresiji na BiH, dr. Miodraga Lazića, odnosno kao što su prije nekoliko dana dali prostor sinu ratnog zločinca Ratka Mladića da hvali svog genocidnog tatu, tako su danas prenijeli tekst sa portala koji su u vlasništvu ilegalne obavještajne službe Milorada Dodika, a u kojem se iznose lažne optužbe o planiranom napadu na Dodika, Vučića i Vulina.

Dakle, Dodikova ilegalna obavještajna služba je danas plasirala tekst pod naslovom “Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina?”

Cilj ovog teksta je skretanje pažnje javnosti od iznošenja dokaza protiv premijera Republike Srpske Radovana Viškovića koji je ovih dana optužen za učestvovanje u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici.

Nažalost, Oslobođenje je još jednom pristalo da podrži podvale Milorada Dodika i njegovih tajnih službi. Žrtve takvog poduhvata su čestiti Bošnjaci koji su bez ikakvih dokaza optuženi za navedeni atentat. Naročito je opasno što su žrtve ovog skandaloznog poduhvata bošnjački povratnici u manjem bh. entitetu. Njihov život je nakon ovakve propagande ugrožen.