Vučić dobio preko 20 hiljada glasova u Novom Pazaru, Zukorlić samo 9.586, a Ugljanin još manje

1010
Hand of a voter putting vote in the ballot box. Election concept.

Najveći broj glasova na parlamentarnim izborima u Novom Pazaru osvojila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS), pokazuju rezultati Radnog tijela za praćenje izbora u koje je radio Sto plus imao uvid.

Ova lista dobila je 20.506 glasova, a lista koju predvodi akademik Muamer Zukorlić osvojila je 9.586 glasova, dok je za listu Sulejmana Ugljanina glasalo 8.208 građana sa pravom glasa.

Rezultati lokalnih izbora u Sandžaku

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije i Radnog tijela za praćenje izbora na lokalnim izborima u Novom Pazaru rezultati su sljedeći:

Llista ”Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” osvojila je 18.653 glasa, odnosno 21 odbornički mandat.

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” dobila je 9.742 glasova, što je 11 odbornika.

Lista “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ ima osvojenih 7.716 glasova i devet odbornika u Skupštini grada.

Lista “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu” osvojila je šest odborničkih mjesta, odnosno 5.317 glasova.

SJENICA

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) osvojila je na lokalnim izborima u Sjenici 25,3 odsto, Stranka pravde i pomirenja (SPP) 21,7 procenata, dok je na trećem mjestu Sandžačka demokratska partija (SDP) sa 17 odsto osvojenih glasova. Slijede “Aleksandar Vučić-za našu decu” sa 13,9, GG “Bez diskriminacije” sa 11,8 i “Ivica Dačić-SPS” sa 6,4 odsto osvojenih glasova birača. Na izbore u Sjenici je izašlo 14.260 građana, odnosno 53,6 odsto upisanih u birački spisak.

PRIJEPOLJE

Кoalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, u kojoj su i SPS, SRS, PUPS i organizacija „Stub“, osvojila je najviše glasova na lokalnim izborima u Prijepolju – 6631, što će im donijeti 16 mandata u Skupštini opštine Prijepolje. Sledi koalicija „Zajedno za Prijepolje“ Sandžačke demokratske partije i Socijaldemokratske partije Srbije sa 4.391 glasom, odnosno 11 mandata. Treća po snazi je Stranka pravde i pomirenja sa 3.209 glasova, što im donosi 8 mjesta u Skupštini. Sledi Demokratska partija Sandžaka sa 3 mandata a po jedan su dobili Grupa građana “Za bolje Prijepolje – Lutka“, SDA Sandžaka i Građanski pokret „Za čisto Prijepolje“.

TUTIN

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) osvojila je u Tutinu 18 odborničkih mandata, sledi Zukorlićeva Stranka pravde i pomirenja (SPP) sa 11 i Grupa građana (GG), bivšeg poslanika SDA Bajra Gegića sa pet mandata. Sandžačka demokratska partija (SDP) imaće dva, a Srpska napredna stranka jedan, od ukupno 37 odborničkih mjesta u Skupštini Tutina.

PRIBOJ

Prema preliminarnim rezultatima u Priboju će budući saziv Skupštine od 41 odbornika činiti koalicija oko SNS-a sa 29 odbornika, zatim slijedi Zdrava Srbija Milana Stamatovića sa pet, koalicija LDP-SDP ima tri, SPP akademika Muamera Zukorlić ima dva odbornika, dva odbornika imaće i SDA Sulejmana Ugljanina.

NOVA VAROŠ

Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima ostvarila je ubedljivu pobjedu na lokalnim izborima u Novoj Varoši i sama će moći da formira opštinsku vlast. U klupama Skupštine opštine sa 27 mjesta, SNS će imati 16 odbornika. Prema još uvijek nezvaničnim rezultatima, pored naprednjaka cenzus je prošlo još pet izbornih lista. SPS i GG „Opstanak“ Dimitrija Paunovića osvojili su po četiri, a GG „Za bolju Novu Varoš“ Nikole Jelića, Zdrava Srbija i SNP po jedan odbornički mandat. Ispod crte su ostale SRS i GG „Srpska desnica“ Dragana Matijevića-Đoze.

Izvor: SANA